«Δεν πρόκειται να αυτολογοκριθώ ποτέ. Αδιανόητο να γνωρίζει κάποιος και να μην μιλάει αυτό λέγεται ανευθυνότητα. Ένας εγκληματολόγος πρέπει να τα προλαβαίνει. Τι έγινε και η γνώμη μου ενοχλεί;» δήλωσε σε ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης σχετικά με το σάλο που προκλήθηκε έπειτα από διατύπωση για το μέλλον του δολοφόνου της Άννυ.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «επαγγελματίες υπερασπιστές δικαιωμάτων»... αφήνοντας υπόνοιες για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και τον Νίκο Παρασκευόπουλο υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ καλά αυτά που κάνουν, αλλά δικαιώματα έχουν και οι άλλοι στη διαφωνία.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο υποστηρίζοντας ότι «Από ποιές αξίες της δικαιοσύνης προστατεύθηκαν οι δύο νεκροί και οι 21 τραυματίες την Κυριακή στον Κορυδαλλό; γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς; ποιος ελέγχει τις φυλακές; που είναι η πολιτεία; Η σύγκρουση αυτή θα τελειώσει».

«Τον τρελό του χωρίου δεν μπορείς να τον εκλογικεύσεις. Αν τα δύο κόμματα που κυβερνούν, διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτικού του υπουργείου, εγώ δεν είμαι μονιμάς» είπε με νόημα.

Και σχετικά με τον παιδοκτόνο, επεσήμανε ότι «Αυτοί που με καταγγέλλουν ότι προτρέπω σε λιντσάρισμα μου ζητάνε τη γνώμη για το άσυλο και τις φυλακές που δεν είναι αρμοδιότητά μου. Η πραγματικότητα είναι εδώ και τιμωρεί όποιον κλείνει τα αυτιά της. Καλά θα κάνουν να διαβάσουν κανένα βιβλίο και τους εξηγώ ότι δεν είμαι υπουργός Δικαιοσύνης. Θα ήθελα να μάθω από πολλούς τι θα γίνει με την ποινή. Τι σκέφονται για ένα τέτοιο έγκλημα. Να βάλουμε ένα βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω; Να τους βάλουμε 20 χρόνια στην απομόνωση;».