Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

«Ας φέρουν τις υπογραφές που έχουν μαζέψει για την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά και θα φέρουμε και εμείς τις διπλάσιες και τις τριπλάσιες» δηλώνουν με νόημα οι «προεδρικοί» της ΝΔ απαντώντας στην σεναριολογία που θέλει να έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι υπογραφές για την εκκίνηση των διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. 

Τα ίδια σενάρια θέλουν αυτές οι κινήσεις να εκφραστούν επίσημα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι αν οι λεγόμενοι «αμφισβητίες» αισθανθούν ισχυροί να εκφράσουν επίσημα την επιθυμία τους για αλλαγή ηγεσίας πολύ νωρίτερα .Και αυτό γιατί όπως εκτιμούν τα στελέχη που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα , η ΝΔ δημοσκοπικά δεν «περπατάει» και δεν την ακούει η βάση.  

Από την άλλη οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο για καθαρή υπονόμευση του κόμματος και για δημιουργία εμποδίων στην αντιπολιτευτική τακτική που δείχνει στους πολίτες μια αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς συνέχεια. 

Στην επιχειρηματολογία των «προεδρικών» βουλευτών της ΝΔ προστίθεται και το επιχείρημα των προσωπικών στρατηγικών και κατηγορούν τους «δελφίνους» ότι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την χώρα εκείνοι ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή και την ισχυροποίησή τους στο εσωτερικό του κόμματος με βλέψεις αποκλειστικά στην επόμενη ημέρα. 

Μάλιστα με αφορμή την φράση «ας μαζέψουν όσες υπογραφές θέλουν» το newpost απευθύνθηκε σε δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ ρωτώντας που βασίζουν την τόση αισιοδοξία και η απάντηση που εισπράξαμε ήταν κατηγορηματική «στην βάση του κόμματος».

Και ακριβώς αυτή είναι η στόχευση του Αντώνη Σαμαρά για να αντικρούσει τις όποιες φωνές αμφισβήτησης ακουστούν από εδώ και στο εξής. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε κομματικά ακροατήρια στο πλαίσιο των προσυνδιασκέψεων ενώ έχει προγραμματίσει και ομιλίες σε οικονομικά ακροατήρια που έχουν αναφορές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το εμπόριο, τα αγροτικά προϊόντα και την βιοτεχνία.
Το «μότο» του Αντώνη Σαμαρά σε όλες αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις του θα στηρίζεται στο εξής τρίπτυχο:

  • στροφή στην καθημερινότητα
  • στήριξη της μεσαίας παραγωγικής τάξης
  • ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας