Να συνεχίσει τις δολοφονίες φαίνεται ότι ήθελε ο 27χρονος Σάββας ο οποίος σκότωσε την μικρή Άννυ.

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του παιδοκτόνου στο Star, η δολοφονία ήταν μια σκέψη που έκανε συχνά. Αυτό υποστήριξε ο στενός του φίλος, ο Νίκι, ο άνθρωπος που βοήθησε πολύ τις αρχές να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Η φερόμενη κατάθεσή του:

«Από το σπίτι έλειπαν πολλά προσωπικά αντικείμενα του παιδιού. Το καρότσι το πούλησε σε έναν Ρουμάνο που δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο. Μου είπε επίσης, ότι όταν τηλεφωνούσε η Δημητρίνα από τη Γερμανία και ρωτούσε για το παιδί, της έλεγε ότι είναι στη μάνα του και σκόπευε μόλις επιστρέψει από το ταξίδι να της πει ότι η μικρή εξαφανίστηκε και αν δεν τον πίστευε θα σκότωνε τη σύντροφο του και μετά θα αυτοκτονούσε. Την Παρασκευή 24 Απριλίου ο Σάββας μου τηλεφώνησε και μου είπε “Έχω τεράστιο πρόβλημα. Η Δημητρίνα πήγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού. Μόνο εγώ κι εσύ ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί”».

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Άννυ, στην απολογία της στον ανακριτή αναφέρθηκε στο ταξίδι που ακολούθησε στη Βουλγαρία, μαζί με τον παιδοκτόνο, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω ταξίδι «είχε έναν και μόνο στόχο: Να εξασφαλιστεί η σιωπή του Νίκι (του φίλου που είχε καταλάβει για τη δολοφονία) αφού η δήθεν ενημέρωση των γονέων μου ήταν τελικά παραμύθι». 

Όταν φθάσαμε στην Αθήνα και του είπα ότι θα πάω στην αστυνομία να δηλώσω την εξαφάνιση, εκέινος μου απάντησε:

«Μην  δηλώσεις ότι έχω χάσει το παιδί, πες ότι το άφησες σε μια φίλη σου και χάθηκε από αυτή. Εξάλλου για να βρει η αστυνομία το παιδί δεν χρειάζεται να μπλέξεις εμένα, που έχω κι ένα σωρό δικαστικές εκκρεμότητες».

Οι δικηγόροι μου μού σύστησαν να δώσω κατάθεση στην αστυνομία και να πω την αλήθεια, δηλαδή αυτό που μου είχε πει ο συγκατηρορούμενός μου, αφού εγώ δεν ήξερα τη μία και μόνη πραγματική αλήθεια, ότι δηλαδή αυτός είχε σκοτώσει και κατακρεουργήσει το παιδί μου.