current views are: 1

7 Μαΐου 2015
Δημοσίευση13:05

Σβίγκου: Οι «κόκκινες» γραμμές ισχύουν – Η στόχευσή μας δεν άλλαξε

«Έχει γίνει σαφές ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου», τόνισε η Ράνια Σβίγκου.

Δημοσίευση 13:05’
αρθρο-newpost

«Έχει γίνει σαφές ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου», τόνισε η Ράνια Σβίγκου.

«Έχει γίνει σαφές ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου», τόνισε η Ράνια Σβίγκου.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

Το ζήτημα είναι τώρα να αποτυπωθούν τα κοινά βήματα που έχουν γίνει και να υπάρηξει απελευθέρωση της ρευστότητας, για να υπάρξει η συζήτηση για τη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου. Για να αποτυπωθούν αυτά, πρέπει να δούμε τη συμφωνία, η οποία θα είναι εντός των ορίων που έχει θέσει η κυβέρνηση και εντός των δεσμεύσεων και των «κόκκινων» γραμμών της. Η κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιουνκέρ έδειξε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα. 

Η κυρία Σβίγκου υπογράμμισε πως «γίνεται προσπάθεια από την αντιπολίτευση να θεωρηθεί ότι οι ‘κόκκινες΄ γραμμές δεν ισχύουν. Αν δεν ίσχυαν, θα είχε κλείσει πολύ νωρίτερα η συμφωνία» και πρόσθεσε:

Σημασία και να έρθει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και το περιεχόμενό της. Κάθε συμφωνία πρέπει να σέβεται κάποια αντικειμενικά δεδομένα.

«Ο λαός είπε να διαπραγματευθούμε σκληρά, όπως δεν έκαναν οι προηγούμενοι, για πολιτικές που δεν θα είναι λιτότητας ή υφεσιακές, προκειμένου να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Η στόχευσή μας να αλλάξουμε την πολιτική που μας έφερε μέχρι εδώ δεν άλλαξε», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εργασιακή ζούγκλα, όσο συνεχίζουν έτσι τα πράγματα θα χειροτερεύουν». 

«Νομίζω ότι υπάρχει πλήρης συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του με αυτά που κάνει τώρα η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ασυνέπεια και μη τήρηση λόγων και έργων», κατέληξε η κυρία Σβίγκου.


σχετικα αρθρα