Για πολυγλωσσία και ανεπάρκεια κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, επισημαίνοντας «την απόφαση της να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας προωθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού και την έναρξη των συλλογικών συμβάσεων μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις». 

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα –Γιούνκερ, δήλωσε:

Η αβεβαιότητα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων συνεχίζεται. Η κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού και του προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής καταδεικνύουν περίτρανα ότι οι λεγόμενες "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης αρχίζουν να ξεθωριάζουν και μάλιστα ερήμην των πολιτών.

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία ζητά καθαρές κουβέντες, προκειμένου οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι να μάθουν την αλήθεια».

Και καταλήγει:

Τελικά τι ισχύει; Τι δίνουν και τι παίρνουν; Έλεος πια με τα επικοινωνιακά τερτίπια.  Η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με το μισθό και τη σύνταξη των πολιτών.