Την ανάγκη να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά και να συζητηθεί στα όργανα του κόμματος η συμφωνία που θα συναφθεί μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ο ίδιος «ο Αντώνης Σαμαράς θα πρότεινα να πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για συνέδριο το φθινόπωρο όταν όλα θα έχουν ξεκθαρίσει», σχετικά με τη συμφωνία.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι πρέπει να υπάρξει μία οργανωτική ανασυγκρότηση στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «οι ψηφοφόροι δεν θα επανέλθουν σε μας γιατί λάθεψαν, αλλά θα πρέπει να δουν ένα όραμα, μία πρόταση για το μέλλον».

«Η ΝΔ αυτό που κάνει είναι να κρίνει την κυβέρνηση και στόχος είναι να βιοηθήσει την εθνική προσπάθεια για μία συμφωνία, ώστε να μην καταστραφεί η χώρα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να συζητηθεί στο κόμμα.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει συμφωνία, να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να λήξει αυτή η αβεβαιότητα για να ορθοποδήσει η χώρα. Θα πρέπει να είναι μια συμφωνία η οποία θα είναι δραματικά καλύτερη από αυτή που θα κλείναμε εμείς».

Είπε, ακόμη, ότι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι «λύση πάση θυσία εντός του ευρώ. Δε χρειάζεται νομιμοποίηση. Ή αντέχουν τη λύση ή όχι».