Στην πιθανότητα ενδιάμεσης συμφωνίας με τους δανειστές αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του, στην οποία, επίσης, επεσήμανε ότι το «Ποτάμι» είναι αντίθετο σε ένα δημοψήφισμα. 

«Δεν νομίζω ότι μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα, αλλά για μία ενδιάμεση συμφωνία. Η μεγάλη συμφωνία η οποία θα έρθει κάποια στιγμή θα πρέπει να αφορά και τη ρύθμιση του χρέους», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», με αφορμή τη χθεσινή κοινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο κύριος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να στηρίξει μια θετική συμφωνία ανάλογα με το περιεχόμενό της.

«Θα πρέπει να δούμε τι θα μας πουν,αλλά ξεκινάμε με μία θετική διάθεση. Έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε την κυβέρνηση και το έχουμε διαμηνύσει στον κ. Τσίπρα πως αν νιώθει μία ανασφάλεια για τις ψήφους των δικών του βουλευτών, να μην νιώθει καμία ανασφάλεια για τις ψήφους των βουλευτών του Ποταμιού. Είναι ευρωπαϊστές και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη»,

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και προκάλεσε τον κ.Τσίπρα να πάει σε εκλογές αν θεωρεί ότι δεν είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις.

«Εμείς είμαστε αντίθετοι στη λογική ενός δημοψηφίσματος. Είμαστε υπέρ μιας καθαρής απόφασης στο επίπεδο της κορυφής του πολιτικού συστήματος, στη Βουλή. Αν βέβαια η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν νομιμοποιείται να πάρει αυτή την απόφαση, ας πάει σε εκλογές, αλλά η λογική ότι θα είμαι κυβερνήτης, αλλά εσύ λαέ αποφάσισε, είναι η πολιτική των δειλών» κατέληξε.