Στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής μεταφέρθηκε το περιστατικό με τις απειλές που απηύθυνε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, έπειτα από αναφορά της προέδρου της Επιτροπής Βασιλικής Κατριβάνου.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε η κυρία Κατριβάνου, δηλώνοντας ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές.

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές».

Ωστόσο, ΝΔ και ΚΚΕ ζήτησαν να υπάρξει απόφαση πολιτικής καταδίκης από τη Διάσκεψη των Προέδρων και το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. ΝΔ, ΚΚΕ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ μειοψήφισαν και το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η εν λόγω Επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει για το ύφος και το ήθος της καταγγελλόμενης πράξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής εναντίον της κυρίας Κανέλλη.