«Η κυβέρνηση έχει δουλέψει σκληρά για το καλό σενάριο», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Μιλώντας σε συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», για την επιχειρηματικότητα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως όσοι λένε ότι καθυστερήσαμε και ότι δεν είχαμε ολοκληρωμένες προτάσεις μπορεί να έχουν μία βάση αλήθειας.

«Είναι λογικό ένα κόμμα που γίνεται πρώτη φορά κυβέρνηση να έχει έλλειψη τεχνοκρατικής βοήθειας και τεχνογνωσίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά

Ακόμη, τόνισε πως η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού μεταξύ του παλιού και του καινούργιου, γιατί μία κυβέρνηση με νωπή λαική εντολή δικαιούται να βλέπει με διαφορετικό τρόπο την συνέχεια.

«Εμείς έχουμε τηρήσει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, είμαστ σύμφωνοι για τους στόχους αλλά διαφωνούμε για τα μέσα, όμως μπορώ να σας πως ότι είμαστε πιο κοντά σήμερα σε έναν έντιμο συμβιβασμό από όσο θα μπορούσα να σας πω πριν από 20 ή 30 ημέρες», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα βοηθήσουν την οικονομική αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα.

Αναφερόμενος στο κλίμα των διαπραγματεύσεων είπε ότι υπάρχουν πράγματα στα οποία συμφωνούμε, ζητήματα δηλαδή όπως η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής αλλά θα υπάρχουν και πράγματα στα οποία διαφωνούμε διότι έχουμε διαφορετική λογική.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα έχουν συνοχή και θα λειτουργήσουν διαχρονικά. 

«Δουλεύουμε για μια συνολική άποψη μεταρρυθμίσεων που θα είναι διαχρονικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.