current views are: 3

7 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:12

Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη (φωτό)

Την πλήρη ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της άσκησης «Πυρπολητής» όπως και την πλήρη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, παρά τις αντιξοότητες εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος παρακολούθησε τις φάσεις της άσκησης που διεξήχθησαν σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.

Δημοσίευση 17:12’
αρθρο-newpost

Την πλήρη ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της άσκησης «Πυρπολητής» όπως και την πλήρη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, παρά τις αντιξοότητες εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος παρακολούθησε τις φάσεις της άσκησης που διεξήχθησαν σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.

Την πλήρη ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της άσκησης «Πυρπολητής» όπως και την πλήρη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις αντιξοότητες εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος παρακολούθησε τις φάσεις της άσκησης που διεξήχθησαν σε νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.

Η άσκηση περιελάμβανε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων Αποτροπής, Εξασφάλισης αεροδρομίων νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου και Εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν με αεροκίνητες και αεροαποβατικές ενέργειες, ανάπτυξη τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων των Κλάδων των ΕΔ, συνέργεια με τοπικές δυνάμεις αμέσου επεμβάσεως και ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων.

Στην άσκηση συμμετείχαν μεταφορικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, μεταφορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου, κέντρων επιχειρήσεων, αντιαεροπορικών συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο παρακολούθησαν τα ξημερώματα την πρώτη φάση της άσκησης που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη ρίψη των ειδικών τμημάτων αλεξιπτωτιστών σε Λήμνο, Χίο και Σκύρο.

Στο δεύτερο μέρος της άσκησης οι τοπικές δυνάμεις μαζί με την Ζ’ ΜΑΚ των Ειδικών Δυνάμεων, προχώρησαν στην ανακατάληψη του αεροδρομίου της Ικαρίας.

«Η ανακατάληψη των αεροδρομίων έγινε σε λιγότερο χρόνο από τους προβλεπόμενους και σχεδιαζόμενους χρόνους. Ο συντονισμός των Ειδικών Δυνάμεων με τις επιτόπιες αρχές ήταν άριστος και οφείλω να πω ότι ήταν άριστος και ο συντονισμός των Εθνοφυλάκων οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί», σχολίασε σχετικά ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες μέχρι και τον Εθνοφύλακα του πιο ακριτικού νησιού, επισήμανε:

Σήμερα αποδείξαμε, για μία ακόμα φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής κρίσης, έχουν υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό και προασπίζουν με επιτυχία την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, γιατί η ειρήνη διασφαλίζεται μόνο όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε πρόκληση.


σχετικα αρθρα