«Οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης στις 18 Μαίου είναι η πιο ισχυρή σφυγμομέτρηση και θα στείλουν πολυσήμαντο μήνυμα. Ξέρουμε ποιοί δεν θέλουν να το ακούσουν και γι' αυτό δεν θέλουν να γίνονται φοιτητικές εκλογές» εξήγησε σε έντονους τόνους ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε βέβαιος για μια νέα νίκη της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, την 24η στην ιστορία της και κάλεσε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να πάρουν μαζικά μέρος και να εκλέξουν τη νέα ΕΦΕΕ, η οποία θα εκφράζει τα συμφέροντα των φοιτητών και θα εκδίδει κοινά αποτελέσματα.

 «Θα σαρώσει η ΔΑΠ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και σημείωσε πως η ΝΔ βλέπει στον αγώνα της ΔΑΠ τον αγώνα για την ελπίδα, για τις ιδέες, τις αξίες και την πατρίδα.

 Επανέφερε την πρόταση για κατάργηση του ασύλου των κακουργηματικών πράξεων στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι όλοι το θέλουν αυτό, αλλά δεν τολμούν να το πούνε.

 Μίλησε για αξιολόγηση των πάντων στα πανεπιστήμια, για πτυχία με αντίκρυσμα και όχι πιστοποιητικά μελλοντικής ανεργίας και ζήτησε να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέψουν τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθώς δεν βλέπουν να έχουν μέλλον στη χώρα μας.

 Ζήτησε από τη ΔΑΠ να γίνει δύναμη αλλαγής και η «ατμομηχανή» της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ σε όσους δεν θέλουν τις φοιτητικές εκλογές επικαλέστηκε την παροιμία, πως «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

 Σε ό,τι αφορά τη γενική κατάσταση στη χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ έχει το πρόγραμμα για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

 Οι προτάσεις για την οικονομία, που παρουσίασε στο Ζάππειο, είναι απλές, ρεαλιστικές και μετρημένες, είπε και πρόσθεσε:

 «Πέρυσι πήγαμε κόντρα στο ρεύμα του φόβου, φέτος είμαστε εμείς το ρεύμα, που θα νικήσει τον φόβο. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα και θα τα καταφέρουμε να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της χώρας. Θα βραχούμε, αλλά θα περάσουμε απέναντι».

 Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε οριζόντιες περικοπές, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα βρει τους απαραίτητους πόρους για να δώσει στους συνταξιούχους την αξιοπρέπεια που τους αφαίρεσαν οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ.

 Η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο και εμφανίζεται χρεοκοπημένη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι αυτό τον πλούτο θα αξιοποιήσει και θα ανοίξει μια νέα ελπίδα για τον ελληνικό λαό. «Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, αξιοκρατία και ανταγωνιστικότητα. Αντιστεκόμαστε όταν οι άλλοι καταρρέουν», επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

 Για την κυβέρνηση, παρατήρησε ότι δεν μειώνει το έλλειμμα, αλλά αυξάνει τα λουκέτα στα καταστήματα. Το έλλειμμα προβλέπεται να μείνει στο 10% μέχρι και το 2012, τόνισε και είπε «όχι» σε θυσίες χωρίς αντίκρυσμα, αντιπαραθέτοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

 Οι φοιτητές της ΔΑΠ επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο της ΝΔ, με συνθήματα και ταμπούρλα. Διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του με συνθήματα και ο κ. Σαμαράς σχολίασε λέγοντας πως «η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη».