Στις καταγγελίες της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντ. Νικολάκου, απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, η οποία τον κατηγόρησε για φωτογραφικές προμήθειες στο πρόγραμμα σίτισης αστέγων, την περίοδο που ήταν υφυπουργός.

Ο κ. Κεγκέρογλου,με δήλωσή του, διευκρινίζει:

«Με το πρόγραμμα για τη στήριξη των αστέγων-απόρων, για πρώτη φορά η προμήθεια τροφίμων δεν διεξάγεται κεντρικά, αλλά αποκεντρώνεται.

Όπως προβλέπεται από τις προγραμματικές συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από τα Περιφερειακά Συμβούλια, οι σχετικοί διαγωνισμοί προμήθειας, διεξάγονται από τις ίδιες τις Περιφέρειες και τις Υπηρεσίες τους και όχι από κάποιο κεντρικό μηχανισμό. Αυτό όχι μόνο δεν περιορίζει τις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς, όπως αναφέρεται στις δηλώσεις αλλά τους δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ανάλογους διαγωνισμούς με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας.

Για αυτή την αποκέντρωση της διαδικασίας προμήθειας τροφίμων στις Περιφέρειες, μέχρι τώρα, είχαμε παράπονα από τις 2 -3 πολύ μεγάλες εταιρείες, που ήταν οι μόνες που είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κεντρικούς διαγωνισμούς.

Ως προς τα διατιθέμενα τρόφιμα, για πρώτη φορά επίσης διευρύνεται ο κατάλογος, που μέχρι τώρα αφορούσε 4-5 προϊόντα, προκειμένου να μπορεί να καλύψει το μεγάλο φάσμα των αναγκών απόρων - αστέγων και με απόφαση της κάθε Περιφέρειας, μπορούν να ενταχθούν και άλλα προϊόντα κατά την κρίση της».