Υπέρ μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε σήμερα ο  ο Τίμο Σοΐνι, επικεφαλής του Κόμματος των Φινλανδών και πιθανός νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Σοΐνι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές και έχει συμπεριληφθεί στον σχεδιαζόμενο κυβερνητικό συνασπισμό

Σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, το MTV, ο Σοΐνι αρνήθηκε να σχολιάσει την υποθετική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Ωστόσο, άσκησε κριτική σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην κρίση της ευρωζώνης:

Η κρίση δεν έχει αμβλυνθεί...και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε αυτοί που δεν μπορούν να επιβιώσουν θα φύγουν ή τότε θα λάβουμε μέτρα προς την κατεύθυνση της βαθύτερης ολοκλήρωσης, της κοινής ευθύνης για το χρέος και της ενιαίας φορολογίας.

Ερωτηθείς εάν ακόμα επιθυμεί να δει την Ελλάδα να εγκαταλείπει τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, δήλωσε: 

Αυτό θα ήταν ίσως η πιο ξεκάθαρη επιλογή για όλους, ακόμη και για τους Έλληνες. Αλλά ας δούμε τι θα γίνει ... και ποια είναι η έκβαση των συνομιλιών της κυβέρνησης. Σε ένα συνασπισμό, κανείς δεν υπαγορεύει τίποτα.

Στις προκαταρκτικές συνομιλίες και τα τρία κόμματα δήλωσαν ότι δεν θα απέκλειαν ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα από το ταμείο διάσωσης της ΕΕ στο πλαίσιο των σημερινών του δυνατοτήτων και κεφαλαιακής δομής.