«Δεν συζητάμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η μονιμότητα των οποίων, άλλωστε, κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του Συντάγματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, διαψεύδοντας δημοσιεύματα ότι η τρόικα ζητά απολύσεις στο Δημόσιο. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για μετατάξεις και επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από πέρυσι μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 52.000, ενώ προσελήφθησαν μονο 1.000.

«Υπάρχει και άλλος τρόπος, πλην των απολύσεων, για πιο ευέλικτο και παραγωγικό κράτος», σημείωσε.

Όταν, ειδικότερα, ρωτήθηκε για το εάν το ίδιο θα ισχύσει και για όσους υπαλλήλους είναι σήμερα σε υπηρεσίες που πιθανόν να καταργηθούν, απάντησε ότι στην περίπτωση αυτή θα γίνουν μετατάξεις, μεσω αξιοκρατικών κριτηρίων του ΑΣΕΠ.

«Δεν είναι απόλυση και το ΑΣΕΠ έχει συγκεκριμένα κριτήρια, ορθολογικά και δίκαια», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα ισχύσει και για όσους υπαλλήλους είναι αορίστου χρόνου.

Nωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5»,  προανήγγειλε νέο καθεστώς για όσους μετατάσσονται στο δημόσιο.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι θα περνούν από διαδικασία αξιολόγησης όσοι μετατάσσονται στο στενό δημόσιο τομέα από ΔΕΚΟ.

Μάλιστα ο κ.Ραγκούσης τόνιζε ότι όσοι δεν περνούν την αξιολόγηση θα απολύονται. Στόχος της αξιολόγησης όπως είπε ο υπουργός είναι «όποιος δεν είναι άξιος, δεν χρειάζεται να συνεχίσει να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο»


Τέλος όπως είπε ο κ.Ραγκούσης τη διαδικασία της αξιολόγησης θα αναλάβει το ΑΣΕΠ.