Σταθερή στη θέση της για τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, εμφανίστηκε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Μιλώντας στο Βήμα Fm, η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει από αυτές όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις.

«Ο ΕΝΦΙΑ και η διατήρησή του είναι ένα θέμα, το οποίο δεν μπορεί να έρθει από τη μια μέρα στην άλλη» και πρόσθεσε, «αυτή τη στιγμή, στηρίζουμε την κυβέρνηση αδιακρίτως για την διαπραγμάτευση που κάνει. Όταν θα το φέρουν στη Βουλή, τότε θα κριθούμε προ των ευθυνών μας και προ των λόγων μας». 

Στην κατεύθυνση αυτή, η κ. Κόλλια διευκρίνισε ότι «προφανώς και δεν προεξοφλώ την ψήφο μου, όπως πάντα. Η ψήφος μου θα είναι δεδομένη αν μπορώ να υποστηρίξω αυτά για τα οποία έχω στηριχθεί από τους Έλληνες». 

Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κράτησε ωστόσο αποστάσεις για τις επιλογές συγγενικών στελεχών υπουργών σε κρατικές θέσεις. Η κ. Κόλλια σχολίασε πως «για μένα, δεν είναι αυτό σωστό. Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι υπερβολικό. Αν βάλεις όμως κάποια κριτήρια, προφανώς η αντικειμενικότητα αυτή και η υποκειμενικότητα που προεξοφλούν αυτά τα κριτήρια, βγάζει αλλού” και εξήγησε ότι “όντως είναι πιο δύσκολο μια κυβέρνηση να μπορέσει να έχει δικούς της ανθρώπους και δεν πρέπει να είναι σε βαθμό να ελέγχονται όλοι οι οργανισμοί, να ελέγχονται όλα πλήρως». 

Επιπλέον, τοποθετήθηκε και για την τροπολογία που αφορά το τέμενος στο Βοτανικό, καταλήγοντας: «Συμφωνώ με την αντίρρηση. Οι ΑΝΕΛ έχουν πει ότι είναι άκυρη αυτή η τροπολογία, δεν είναι τόσο μέσα στο κλίμα. Αλλά η διαφωνία δεν φτάνει μέχρι το σημείο της καταψήφισης αυτής της τροπολογίας».