Τη στήριξη της κυβέρνησης στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επισήμανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή. Τόνισε, ωστόσο, ότι απαιτεί να είναι συνεπής στο έργο του και να τηρεί την εθνική γραμμή.
 
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, και αναφερόμενος στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τόνισε: 
 
«Εμείς, απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους βάσει του αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι. Το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης».
 
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «απαιτούμε, όμως, από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή», ενώ σημείωσε με νόημα ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος «θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί».  
 
Ως προς το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «εμείς δεν θα κρύψουμε τίποτα. Η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο». Και υπογράμμισε:
 
Θα ανοίξει όλες τις πτυχές, αλλά αυτήν την εξεταστική επιτροπή δεν την κάνουμε προκειμένου να στοχοποιήσουμε ανθρώπους. Την κάνουμε προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα σκοτεινά σημεία. Σας διαβεβαιώνω, όπου υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες όχι μόνο πολιτικές, φαντάζομαι ότι η επιτροπή αυτή δεν θα διστάσει να στείλει το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής.