Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αριστείδη Μπαλτά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ιστορικό έγκλημα» την «υπονόμευση της έννοιας της αριστείας στην εκπαίδευση» και πρόσθεσε:

Το ζήτημα δεν είναι αν θα έχουμε πρότυπα και πειραματικά σχολεία αλλά η ταξικότητα και οι ανισότητες του εκπαιδευτικού συστήματος. 

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και την άρνηση του να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «αρκέστηκε σε ένα μονόλογο» και ανέφερε:

Ο κ. Τσίπρας είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός. Κακώς έχει ύφος κριτή των πάντων, κακώς μιλάει με ύφος 100 καρδιναλίων και να μην έχει αίσθηση ανευθύνου και ασυλίας για τις τρέχουσες ευθύνες του. Αν θέλει να στείλει μηνύματα σε ΜΜΕ ας το κάνει θεσμικά, νομοθετικά. Είναι απόπειρα πολιτικού εκφοβισμού. Μη μπαίνετε σε τόσο επικίνδυνα παιχνίδια εξουσίας. Έχετε μπει πολύ βαθιά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμα: «Εσείς της πλειοψηφίας δεν ξέρετε τα δεδομένα για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη και θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Δεν κάνατε αυτά που έπρεπε να κάνετε τον Φεβρουάριο για να έχουμε βγει από το μνημόνιο. Λέει ο κ. Τσίπρας ότι στόχος είναι αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πότε; Με ποια χρηματοδότηση με ποιο δάνειο; Πόσα χρόνια παραμονής χώρας στο μνημόνιο;».

«Η ώρα της κρίσης ήρθε όχι μόνο για τον κ. Τσίπρα αλλά για όλα τα μέλη της Κ.Ο. Κανένας δεν μπορεί να κρατήσει την πλαστή αντιμνημοναική παρθενία του! Καλώ τον κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή με γνήσιους όρους, ώστε να ενημερώσει υπεύθυνα και όχι με παιδαριώδεις μεγαλοστομίες που διαρκούν λίγα λεπτά», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας υπονομεύει τη χώρα.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, δήλωσε:

Ο κ. Βενιζέλος διέκοψε μια διαδικασία για ζητήματα Παιδείας για να επαναλάβει αυτά που λέει εδώ και καιρό με δύο καινούργιες φράσεις. Προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην μπαίνει σε παιχνίδια εξουσίας, υπονοώντας ότι είναι δικό μας ζήτημα. Να επαναλάβω ότι τα ζητήματα διαπλοκής διαφθοράς είναι στόχος μας που θα αντιμετωπίσουμε.

Και συνέχισε:

Μας είπε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Φαντάζομαι ότι είναι ο πανικός του κόμματος του γιατί θα πετύχουν οι διαπραγματεύσεις.