Για καθήλωση της οικονομίας και για ανάγκη σταθεροποίησης της δημόσιας οικονομίας έκανε λόγο σε δήλωσή του ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας

'Οπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας:

«Ο Υπουργός Οικονομικών, τους τελευταίους 3 μήνες, θριαμβολογούσε για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι η υλοποίησή της θα οδηγούσε στην εκταμίευση του συνόλου της δόσης του τρέχοντος Προγράμματος στο τέλος της τετράμηνης παράτασης του Μνημονίου. Τώρα, ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας υποστηρίζει, και ορθώς, ότι αυτό ήταν λάθος, με δεδομένες τις πιεστικές ταμειακές ανάγκες της χώρας».

Ο συντονιστής της ΝΔ προσθέτει: «Ο Υπουργός Οικονομικών, τους τελευταίους 3 μήνες, υποστήριζε ότι η χώρα διαθέτει και έχει υποβάλει στους εταίρους ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα. Τώρα, ο επικεφαλής της Ελληνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας υποστηρίζει, και ορθώς, ότι τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε. Και πως να υπάρχει άλλωστε με τόσα «σύννεφα δημιουργικής ασάφειας»...

O ίδιος προσθέτει: «Έτσι, τώρα που οι υφιστάμενες στη συμφωνία ασάφειες, καθίστανται πιο σαφείς και ποσοτικά συγκεκριμένες, πέφτουν τα «φύλλα συκής» της Κυβέρνησης, αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια και δικαιώνεται η δημιουργική κριτική μας σε αυτό το πεδίο. Στο μεταξύ όμως, τους 3 τελευταίους μήνες, η οικονομία καθηλώνεται».

Ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει: 

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη σταθεροποίηση της δημόσιας οικονομίας και την έναρξη της επιστροφής στην ανάπτυξη που παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και να προχωρήσει, όχι μόνο με όνειρο, αλλά και με λογισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε να συνδράμουν έμπρακτα και οι εταίροι και δανειστές».