Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου για τους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως δεν έχει λάβει απάντηση στη Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε προς το Υπουργείο από 14/04/2015, με θέμα: «Διορισμός και τοποθέτηση νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης» .

Όπως επεσήμανε «ο κ. Τσίπρας, στην ώρα του Πρωθυπουργού, είπε πως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι 13 μίνι Υπουργοί στις Περιφέρειές τους και πως αυτό τον νόμο θα τον αλλάξει. Το περιμένουμε. Τα βιογραφικά, όμως, ενός μίνι Υπουργού δεν πρέπει να είναι "προσωπικά δεδομένα", όπως επικαλείται ο Υπουργός».

Επιπλέον, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής συγκριτικό πίνακα των βιογραφικών των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης που επελέγησαν το 2010 και εκείνων που επελέγησαν από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να καταδείξει ότι «μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και τον τοπικό τύπο συλλέξαμε τα βιογραφικά των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και τα συγκρίναμε με αυτά των αντίστοιχων στελεχών που επελέγησαν το 2010».