Τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει αυτό που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό δεν αναμένεται να συμβεί στο Eurogroup της Δευτέρας.  

Μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του Λουις Ντε Γκίντος, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο προσεχές Eurogroup, τονίζοντας:

Θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στη σωστή κατεύθυνση για τη επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει και έναν σημαντικό κρίκο, για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη Ιουνίου, που είμαστε σίγουροι ότι θα σηματοδοτήσει την εποχή της ανάκαμψης και της επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη.

O κ. Βαρουφάκης είπε ότι με τον ισπανό ΥΠΟΙΚ συζήτησαν σε απόλυτη αρμονία, καθώς οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και συγκεκριμένα συζήτησαν «για το γενικό πλαίσιο για την μετά Ιούνιου εποχή που θα βοήθησουν την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Μιλήσαμε επίσης για τα τεχνικά ζητήματα, με έναν τρόπο που μας γεμίζει ελπίδες ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε την διαδικασία που θα οδηγήσει στο τέλος της κρίσης» τόνισε οκ. Βαρουφάκης.