Κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στράφηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς λέγοντας του ότι «βρίσκεται σε πανικό» απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην αναφορά του «πως επικρατεί πανικός στην κυβέρνηση» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και την εκτίμησή του πως «θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων». 

«Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε πανικό γιατί φοβάται πως θα πετύχουμε κι αυτό θα καταφανεί αριθμητικά και πολύ συγκεκριμένα», απάντησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ .

Αναλαμβάνοντας την θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο βήμα της Ολομέλειας, ο Αριστείδης Μπαλτάς του καταλόγισε πως έκανε αυτό για το οποίο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό «διέκοψε την συζήτηση για Παιδεία για να επαναλάβει όσα λέει εδώ και καιρό».

Εξέλαβε δε ως «προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Μην μπαίνετε σε επικίνδυνα παιχνίδια», «αν θέλει ο πρωθυπουργός να στείλει μηνύματα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, για παράδειγμα στο χώρο των ΜΜΕ, ας το κάνει θεσμικά, μέσω των Ανεξάρτητων Αρχών». «Δηλαδή μας λέει ότι δεν δικαιούμαστε να χτυπήσουμε διαφθορά και διαπλοκή» κατέληξε χαρακτηριστικά ο υπουργός.