«Η θέση της Βρετανίας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κόστος μιας αποχώρησής της θα ήταν αξιοσημείωτο» σχολίασε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε έναν γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των βρετανικών βουλευτικών εκλογών και τη σαρωτική νίκη που κατήγαγαν οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η θέση της Βρετανίας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το δικό της συμφέρον και για το συμφέρον της ΕΕ», τόνισε ο Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε για το θέμα από τον ραδιοσταθμό Europe1.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να γίνει όσον αφορά τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ» πρόσθεσε. Ο Κάμερον είχε δεσμευτεί ότι εφόσον κέρδιζε τις εκλογές αυτές και παρέμενε στην κυβέρνηση θα οργάνωνε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής της χώρας του στην Ένωση.

«Όλες οι οικονομικές μελέτες δείχνουν ότι το πολιτικό και οικονομικό κόστος ενός λεγόμενου Brexit θα ήταν μεγάλο, πρώτα και κύρια για το Ηνωμένο Βασίλειο», κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.