Μπορεί ο έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με το Bloomberg να λέει ότι δεν υπάρχουν πια τεχνικοί λόγοι να παρακρατείται η βοήθεια προς την Ελλάδα, ωστόσο οι πιστωτές δεν έχουν πειστεί. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγες ώρες μετά τη στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στους νομοθέτες στην Αθήνα πως η Ευρωζώνη χρειάζεται πολιτικό θάρρος ώστε να ξεμπλοκάρει η οικονομική βοήθεια ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα τεχνικές εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν πάρουν περισσότερα χρήματα τα πιο χρεωμένα κράτη της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν τη Δευτέρα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιδιώκοντας πρόοδο ώστε να δικαιολογήσουν τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ώστε να μπορέσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να επιπλέει.

Επίσης  τονίζεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως η δομή και η οργάνωση των διαπραγματεύσεων έχουν βελτιωθεί αλλά εκτιμά πως η πρόοδος υπολείπεται του 'Ελληνα ηγέτη.