Διάψευση ή απόδοση ευθυνών ζήτησε το Μαξίμου για τις πληροφορίες για το email συνεργάτη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και εν τέλει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η διοίκησε προσχώρησε σε δελτίο τύπου- διάψευση.

«Ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας.

Νωρίτερα, για πλήγμα στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας εναντίον της Κυβέρνησης
 
Όπως επισημαίνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου «αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες». «Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα», σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι. 
 
Υπνεθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει πως έχει στην κατοχή της ένα email που όπως γράφει «ροκανίζει την κυβέρνηση».  Σύμφωνα με την εφημερίδα στο email με τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών» δίνεται αναλυτικά η επιχειρηματολογία κατά της κυβέρνησης.