current views are: 1

10 Μαΐου 2015
Δημοσίευση06:42

Φλαμπουράρης: Δημοψήφισμα αν φτάσουμε στο «αμήν»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος άφησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Δημοσίευση 06:42’
αρθρο-newpost

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος άφησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος άφησε εκ νέου ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, δήλωσε πως αν η κυβέρνηση «φτάσει στα όρια» και δεν μπορεί να προχωρήσει, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα

Όπως τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα «αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συμφωνία που θα είναι μέσα στα πλαίσια, όχι επακριβώς, του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός». 

«Αν φτάσουμε στο ‘αμήν’, η πιο δημοκρατική λύση είναι να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε. 

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου θεωρεί πιο πιθανό το δημοψήφισμα από τις εκλογές, το οποίο θα γίνει σε συμφωνία με τους δανειστές. 

Πάντως, ο ίδιος, όπως επεσήμανε, θεωρεί ότι δεν θα φτάσει η κυβέρνηση στο σημείο αυτό, καθώς οι δανειστές «θα αποδεχτούν αυτά που δεν μπορούμε να παραβιάσουμε και θα πάμε σε συμφωνία». 

«Υπάρχουν κάποιοι ακραίοι στην Ε.Ε. που δεν θέλουν η Ελλάδα να πετύχει. Παρόλο που υπάρχουν εκβιασμοί, πιστεύω πως θα κάνουμε μία συμφωνία», πρόσθεσε και τόνισε πως «έπρεπε ήδη να έχουν απελευθερωθεί τα χρήματα που μας χρωστάνε». 

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στις πολιτικές αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού διερωτήθηκε:

Γιατί επιμένουν εφόσον έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική που ακολουθούνταν έχει αποτύχει;

Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης, όσον αφορά στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είπε:

Στην κρίσιμη στιγμή που ανέλαβε, ανέβασε πιο ψηλά το θέμα της διαπραγμάτευσης. Παγκοσμιοποίησε την δική μας ιστορία και άρχισε ο λαός διαφόρων χωρών να μαθαίνει το ελληνικό πρόβλημα με συμπάθεια κι αυτό τους τρέλανε γι’ αυτό άρχισαν να υπονομεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

«Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Είναι η Ελλάδα την οποία είχαμε σαν πειραματόζωο και δεν πρέπει να πετύχει. Και προσπαθούν να μειώσουν τις νίκες της Ελλάδας κατά της λιτότητας. Είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν αυτές τις νίκες», υπογράμμισε. 

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πάει σε ρήξη υποκύπτοντας στις πιέσεις της αριστερής πτέρυγας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε πως «η επιμονή μας δεν είναι της αριστερής πτέρυγας. Είναι δεσμεύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να ανασάνει. Αυτές οι δεσμεύσεις δεν είναι απέναντι στην Αριστερή Πλατφόρμα».

«Οι συζητήσεις με την Μέρκελ και όλους τους ηγέτες είναι πλέον πολιτικού χαρακτήρα», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: 

Εάν δεν υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, αν δεν αρχίσουν επενδυτικά προγράμματα προς όφελος του λαού, μία προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


σχετικα αρθρα