«Σημαντικές προσεγγίσεις»» στο Eurogroup βλέπει η  Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η οποία σε άρθρο της επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκτιμά ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από πηγή που βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις, κατά την τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group την Παρασκευή, έγιναν «σημαντικές προσεγγίσεις» σε πολλά ζητήματα, αν και ακόμα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για πλήρη υπέρβαση των εμποδίων. 

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Γιούνκερ σε εσωτερικό έγγραφο επεσήμανε ότι πλέον βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο», ενώ αναφέρεται και στη συνομιλία που είχε με τον έλληνα  Πρωθυπουργό.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 17 δισεκ. ευρώ, ενώ προτίθεται να υιοθετήσει ενιαίο ΦΠΑ με τον μειωμένο να παραμένει μόνο για κάποια προϊόντα.
Παράλληλα η FAS σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την παροχή 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ.