Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε προεκλογική περίοδο. Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουνίου πραγματοποιείται το συνέδριο του κόμματος και το δεύτερο η διαδικασία εκλογής προέδρου.

Η εκλογή προέδρου όπως την καθιέρωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει με κάλπες σε όλη την Ελλάδα . Μόνο που υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα , το οποίο δεν είναι καινούργιο αλλά προέκυψε από την ώρα που η χώρα μπήκε σε κρίση και το ΠΑΣΟΚ επίσης. Στο ταμείο του κόμματος υπάρχουν μόνο αράχνες, γιατί ευρώ δεν υπάρχουν . Για την ακρίβεια όπως είχε πει το 2010 ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση των ταμείων "δεν υπάρχει σάλιο".

Το μόνο έσοδο του κόμματος είναι οι εισφορές των στελεχών που και πάλι είναι σταγόνα στον ωκεανό από την στιγμή που η κοινοβουλευτική δύναμη έχει συρρικνωθεί και οι ευρωβουλευτές είναι μόλις δύο.

Οπότε με αυτά τα χρήματα δύσκολα θα στηθεί συνέδριο. Σίγουρα θα ακολουθηθεί αυστηρή λιτότητα αλλά και πάλι οι καλά γνωρίζοντες λένε πως το συνέδριο θα μοιάζει με σύσκεψη ενώ υπάρχει αγωνία για το πόσες τελικά κάλπες θα καταφέρουν να στήσουν σε όλη την Ελλάδα για την ψηφοφορία.

Οι ελάχιστοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ πληρώνονται με δυσκολία ενώ οι διαδικασίες προφανώς θα καλυφθούν με τη συνδρομή εθελοντών και σε δουλειά και σε χρήμα.