Έντονες πιέσεις δέχεται η γερμανίδα καγκελάριος από στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), προκειμένου να «εγκαταλείψει» την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg,  αρκετά μέλη του CDU ασκούν πλέον αυστηρή κριτική στη στάση της Άνγκελα Μέρκελ να «κρατήσει την υπερχρεωμένη Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Μάλιστα αντίθετα με αυτήν την απόφαση είναι και στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τα οποία υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερα για την Ευρωζώνη εάν η Ελλάδα αποχωρούσε.

«Το ευρώ θα ενισχυθεί εάν φύγει η Ελλάδα», υποστηρίζει ο Alexander Radwan, βουλευτής του CDU καθώς «οι υπόλοιπες χώρες θα έρχονταν πιο κοντά και θα εφάρμοζαν με καλύτερο και πιο «σφιχτό» τρόπο τους κανόνες». Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το Bloomberg, ότι ο κ. Radwan ήταν μεταξύ των βουλευτών του CDU που ψήφισαν υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, η κυρία Μέρκελ είναι ενοχλημένη και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε για ενδεχόμενο «ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας».