Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης και για το πού τελικά θα κλειδώσει η συμφωνία με τους δανειστές. 

Η πορεία της διαπραγμάτευσης τέθηκε στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, προκειμένου να ενημερωθούν ενόψει του Eurogroup.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, έφυγε νωρίτερα από το κυβερνητικό συμβούλιο, προκειμένου να μεταβεί στην Κουμουνδούρου και να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τις «κόκκινες γραμμές» και τις απαιτήσεις των δανειστών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε αναλυτικά  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο πολιτικό, αλλά και τεχνικών κλίμακίων στο Brussels Group, εξηγώντας το περιεχόμενο του έντιμου συμβιβασμού που επιδιώκει η κυβέρνηση. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις «κόκκινες γραμμές» της. Ήδη εντός του κόμματος υπάρχουν πολλά στελέχη, που ζητούν να μην ληφθούν οδυνηρά μέτρα, ενώ στο τραπέζι παραμένει η λύση του δημοψηφίσματος.