Εν όψει της σημερινής συνάντησης Σόιμπλε-Βαρουφάκη στο Eurogroup, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ύψους 30 δισ. ευρώ ακόμα και παραπάνω, αν λάβουν χώρα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. 

Παρότι η νέα διαπραγματευτική ομάδα είναι πιο «ανθρώπινη» απ' ό,τι ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει γερμανός αξιωματούχος, δεν υπάρχει πρόοδος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις και κυρίως σε ζητήματα όπως το εργασιακό, η φορολογία και το συνταξιοδοτικό. 

Αντίθετα, η κυβέρνηση προχωρά σε επαναπρόσληψη 13.000 δημοσίων υπαλλήλων, κάτι το οποίο κρίνεται σαφώς αντίθετο προς το πνεύμα των συμφωνιών της μεταρρύθμισης με την τρόικα, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ.  

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός αρχίζει να αναζητά μετρητά από τους πλούσιους. 

Στην Γερμανία, πάντως, σύμφωνα πάντα με την Bild συζητείται έντονα ότι το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Αθήνα είναι «τελειωμένη υπόθεση».

Η εφημερίδα αναφέρει ως γεγονός ότι τα γερμανικά κόμματα CDU και SPD συζητούν για επέκταση της βοήθειας ύψους 30 δισ. Ευρώ, ακόμα και παραπάνω με στόχο την αποτροπή της πτώχευσης.

Οπως δήλωσε ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Νόρμπερτ Μπράκμαν, «υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit, ακόμα και ένα τρίτο πακέτο διάσωσης

Σύμφωνα, επίσης, με τον εκπρόσωπο των Χριστιανοδημοκρατών 'Εκχαρτ Ρέμπεργκ, «είναι αναγκαίο να περιμένουμε για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», κάτι το οποίο παραλληλίζει με την δήλωση του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ότι αν «η Ελλάδα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, θα εξετάσουμε ένα τρίτο πρόγραμμα».