Κατ' ιδίαν συνάντηση είχε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, κ. Σόιμπλε πριν από το Eurogroup.

Ενδεικτικό του κλίματος της συνάντησης ήταν και η δήλωση του κ. Σόιμπλε προσερχόμενος, ο οποίος σημείωσε ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ενώ ο έλληνας υπουργός τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία με τους θεσμούς και επεσήμανε: «να κάνει τη δουλειά της κι εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας στην Ευρωζώνη».

Η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να διεξαχθεί στις 4 το απόγευμα ωστόσο δεν έχουν εκφραστεί προσδοκίες για συμφωνία με την Ελλάδα.

Από την μία, την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και ότι πλέον η λύση είναι ορατή αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών εκφράζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για το Eurogroup.

O υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από τη κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης».

Από την άλλη, σύμφωνα με το Bloomberg, «η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον να επιδείξει έστω και συμβολικά πρόοδο στο σημερινό Eurogroup των Βρυξελλών, προκειμένου να πείσει την ΕΚΤ να διατηρήσει τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης να ρέουν προς τις ελληνικές τράπεζες με τους σημερινούς ρυθμούς. 

O γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σημείωσε ότι οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της από την ευρωζώνη πρέπει να σημειώσουν πρόοδο, αλλά δεν θα είναι καθοριστικές, σημείωσε 

«Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών «θα είναι σημαντική, αλλά όχι καθοριστική. Τα πράγματα έχουν προχωρήσει αλλά δεν είναι αρκετά ώριμα για να επιτρέψουν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας» εξήγησε ο κ. Σαπέν.

Πάντως, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευμα  της Handelsblatt στον απόηχο του σημερινού EurogroupΣτο «σενάριο Β» για την Ελλάδα με την εισαγωγή ενός δεύτερου νομίσματος αναφέρεται αναφέρεται λοιπόν η γερμανική εφημερίδα.

Σε άρθρο της με τίτλο «Σενάριο Geuro»,η επφημερίδα επισημαίνει ότι, «εάν η Ελλάδα και οι διασώστες της δεν συμφωνήσουν, η Αθήνα θα χρειαστεί ένα Σχέδιο Β», στο οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερπου προτείνει την εισαγωγή ενός παράλληλου, δεύτερου νομίσματος. 

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Μάιερ δηλώνει ότι σε συνάντησή του με τον τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις 28 Απριλίου συζητήθηκε «η τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη και επίσης η παλιότερη πρότασή μου για ένα παράλληλο νόμισμα». Ακόμη και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν εκεί, προσθέτει και σημειώνει ότι και οι δύο «άκουσαν την πρότασή» του.