Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες» άφησε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον Real fm. Παράλληλα, σημείωσε με νόημα ότι η καταβολή των δόδεων στο ΔΝΤ, χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονος σεβασμός των υποχρεώσεων από την άλλη πλευρά, έχει ημερομηνία λήξης

Κληθείς να πει την άποψή του για τη συζήτηση περί δημοψηφίσματος, τόνισε:

Εγώ είμαι από αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες. Είτε αυτό είναι δημοψήφισμα, είτε είναι εκλογές

Αλλά επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος, αφού δούμε το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας. Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να το πούμε.

Στο ερώτημα αν η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ είναι επιλογή, απάντησε: 

Προφανώς δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο επιλογή. Θα σας έλεγα ότι κάποια πράγματα καμιά φορά γίνονται, χωρίς να είναι στις επιλογές σου.

Αναφερόμενος στη δυνατότητα καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ την Τρίτη, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο διερωτήθηκε εάν, ακόμη και αν η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει τα χρήματα στο Ταμείο, εξασφαλίζεται η προοπτική συμφωνίας. Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο μονομερής σεβασμός των υποχρεώσεων φθάνει κάποια στιγμή στα όριά του.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Τα δίνουμε τα λεφτά αύριο, συμφωνία θα έχουμε; Θα μπορούμε να δώσουμε μεθαύριο κάτι άλλο, μια άλλη μας υποχρέωση; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό συνέχεια. 

Χάσαμε τρεις μήνες με αυτήν την παρελκυστική τακτική των δανειστών. Ενδεχομένως, να ήταν ένα μέρος σχεδίου τους, εμείς να αποπληρώνουμε -και είναι παγκόσμιο φαινόμενο- από τον Αύγουστο, αυτή η χώρα, χωρίς να έχει δανειστεί ευρώ τσακιστό. 

Έχει αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και καταλαβαίνετε πως αυτό φτάνει τα όριά του κάποια στιγμή.