Εν όψει του σημερινού Eurogroup, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τονίζει σε δήλωσή του ότι «όσο περνά ο καιρός και δεν επέρχεται συμφωνία, η κυβέρνηση οδηγείται σε χειρότερο συμβιβασμό». 

Ο κ Καραγκούνης επισημαίνει: 

«Όπως και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία και όσο συνεχίζεται η ασφυξία η ελληνική οικονομία γονατίζει. Όπως επίσης αδυνατίζει και η διαπραγματευτική θέση της χώρας».

Σε απάντηση στο τι περιμένει η αντιπολίτευση από το σημερινό Eurogroup, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει την έξοδο από το Μνημόνιο με την προληπτική γραμμή στήριξης που θα εξασφάλιζε και την έξοδο της χώρας στις αγορές για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών της. Αντί η νέα κυβέρνηση να ολοκληρώσει γρήγορα την τελευταία αξιολόγηση και να προχωρήσει στο ασφαλές μονοπάτι που είχαμε χαράξει, έβαλε το κομματικό, πάνω από το εθνικό συμφέρον φοβούμενη τα αποκαλυπτήρια των ψεύτικων υποσχέσεων που μοίρασε προεκλογικά».

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε επίσης: 

«Σήμερα διαμόρφωσε ένα σκηνικό διαπραγμάτευσης με δύο πολύ κακές επιλογές: Είτε, νέο, επώδυνο Μνημόνιο με 14 δις ευρώ μέτρα - 14 φορές πάνω από όσα εμείς είχαμε προτείνει για να βγούμε από το Μνημόνιο!!! - είτε άτακτη χρεωκοπία, έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, απομόνωση και περιθωριοποίηση. 

Ζητάμε συμφωνία από την πρώτη στιγμή και όσο ο καιρός περνάει η κυβέρνηση οδηγείται σε χειρότερο συμβιβασμό. Σε κάθε περίπτωση, μια συμφωνία με φοροεπιδρομές αντί για μεταρρυθμίσεις θα πάει την ελληνική οικονομία πίσω. Αν γίνει συμφωνία με φοροεπιδρομές αυτό θα πλήξει την ανάκαμψη. Και αν δεν υπάρξει συμφωνία καθόλου αυτό θα φέρει κοντά την καταστροφή».