Εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία με τους θεσμούς, ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε, προσερχόμενος στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες.
 
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε αισιόδοξος για μία «καλή συνεδρίαση» σημειώνοντας ότι «οι κόκκινες γραμμές είναι κατ΄ ανάγκη ανελαστικές. Αλλά οι δικές μας κόκκινες γραμμές και οι δικές τους είναι τέτοιες ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος». Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι πρέπει «να κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας. Όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας στην Ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την είσοδό του στο κτίριο του Συμβουλίου

Όπως ανέφερε, περιμένει μια καλή συνάντηση σήμερα που θα καθιερώσει και θα ενδυναμώσει τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα.

Τέλος, επανέλαβε πως περιμένει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε καλό κλίμα, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει εφικτή μια συμφωνία.