Την στήριξή του στον Γιάνη Βαρουφάκη και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Κάρλο Παντοάν με δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο». 

Ο Ιταλός υπουργός ερωτηθείς σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε:

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι ασκεί απολύτως κανονικά τα καθήκοντά του και δεν είναι απομονωμένος. Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Είναι ένας πολύ συμπαθητικός και ευχάριστος άνθρωπος. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι από την συνάντηση αυτή είχα την αίσθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του ότι ο χρόνος τελειώνει.

Αλλά, διαφαίνεται ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή: η κυβέρνηση Τσίπρα δρα σε δυο μέτωπα. Το ευρωπαϊκό για να εξασφαλίσει την συμφωνία και το εσωτερικό για να εξασφαλίσει την υποστήριξη στην συμφωνία. Κάτι που προέκυψε με σαφήνεια από την συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό μου».


Σε σχέση με την δυνατότητα να γίνει μια κάποια πρόβλεψη αναφορικά με την ημερομηνία μιας συμφωνίας, ο κ. Πάντοαν πρόσθεσε:

«Η χρονική παράμετρος επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες: εξαρτώνται από τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη και, συγχρόνως, να καταβάλει τους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους. Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Η καλή είδηση είναι ότι μας λένε πως σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση έχει επιταχυνθεί σημαντικά. Το καλοκαίρι αρχίζει στις 21 Ιουνίου. Ελπίζουμε να πετύχουμε μια συμφωνία πριν την ημερομηνία αυτή».