current views are: 3

11 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:01

Σόιμπλε: Ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα ίσως θα ήταν σωστή λύση

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες. 

Δημοσίευση 12:01’
αρθρο-newpost

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες. 

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Eurogroup​ στις Βρυξέλλες.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη που έκανε, ότι εκείνος είχε συστήσει στον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα το 2011, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε σήμερα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ένα δημοψήφισμα

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε αφήστε τη να κάνει δημοψήφισμα. Αυτό θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά πόσο είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή κατά πόσο επιθυμεί κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Σόιμπλε, δείχνοντας στην κατεύθυνση της λαϊκής βούλησης για τη συμφωνία.

Παράλληλα είπε ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι μικρή έως μηδαμινή και ότι… μόνο ο καιρός έχει βελτιωθεί. Εναπόκειται στην Αθήνα να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα προκειμένου να αποδεσμευτεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην όποια συμφωνία έχει ουσιαστική σημασία προκειμένου να πεισθούν τα κοινοβούλια της ευρωζώνης να προσυπογράψουν την παροχή βοήθειας.


σχετικα αρθρα