Σόιμπλε: Ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα ίσως θα ήταν σωστή λύση

Σόιμπλε: Ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα ίσως θα ήταν σωστή λύση

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Eurogroup​ στις Βρυξέλλες.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη που έκανε, ότι εκείνος είχε συστήσει στον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα το 2011, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε σήμερα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ένα δημοψήφισμα

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε αφήστε τη να κάνει δημοψήφισμα. Αυτό θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά πόσο είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή κατά πόσο επιθυμεί κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Σόιμπλε, δείχνοντας στην κατεύθυνση της λαϊκής βούλησης για τη συμφωνία.

Παράλληλα είπε ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι μικρή έως μηδαμινή και ότι... μόνο ο καιρός έχει βελτιωθεί. Εναπόκειται στην Αθήνα να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα προκειμένου να αποδεσμευτεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην όποια συμφωνία έχει ουσιαστική σημασία προκειμένου να πεισθούν τα κοινοβούλια της ευρωζώνης να προσυπογράψουν την παροχή βοήθειας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο