Μοσκοβισί: Σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις - Υπάρχει βούληση για συμφωνία (Βίντεο)

Μοσκοβισί: Σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις - Υπάρχει βούληση για συμφωνία (Βίντεο)

Για «σαφή πρόοδο» που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς, έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο γάλλος επίτροπος τόνισε ότι μετά το τελευταίο Eurogroup της Ρίγας, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης έχει βελτιωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα την επίτευξη προόδου και στην ουσία των διαβουλεύσεων. Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε ορισμένους σημαντικούς τομείς οι συζητήσεις πρέπει να προχωρήσουν.

Ο κ. Μοσκοβισί προέβλεψε ότι η σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι σημαντική, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση. Όπως είπε, θα γίνει αποτίμηση της προόδου, ενώ παράλληλα αναμένεται από την ελληνική πλευρά να επιβεβαιώσει τη βούλησή της να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιτευχθεί συμφωνία. Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Π. Μοσκοβισί, τόνισε ότι υπάρχει η βούληση να βρεθεί συμφωνία.

Ο γάλλος επίτροπος, τέλος, είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να στείλει ένα θετικό σήμα. Όπως ανέφερε, έχει γίνει αρκετή δουλειά, η οποία «ανοίγει τον δρόμο που απομένει να διανύσουμε». «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», συμπλήρωσε ο Π. Μοσκοβισί. «Αυτό είναι κάτι που θα πουν σήμερα όλοι οι υπουργοί Οικονομικών στον κ. Βαρουφάκη, αν και ο κ. Βαρουφάκης το γνωρίζει », κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο