Έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο βουλευτής του κινήματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαι έτοιμος» είπε στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm για το εάν θα είναι υποψήφιος, σημειώνοντας ότι «χρειάζονται και οι απαραίτητες υπογραφές στο συνέδριο», οι οποίες πρέπει να είναι 240. 

Ο κ. Λοβέρδος δεν θέλησε να μιλήσει για άλλες υποψηφιότητες.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όλα αυτά θα γίνουν υπό την αίρεση ότι η χώρα πηγαίνει καλά, ότι υπάρχει συμφωνία και ότι δεν θα υπάρχουν εξελίξεις. 

«Εάν γίνει αυτό όλα τα εσωκομματικά, όλων των κομμάτων θα πάνε πίσω» σημείωσε. 

Ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές και για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διορίζονται τώρα από την κυβέρνηση. «Όλα τα αρνητικά που προέκυψαν θέλουν να τα ξανακάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «μας προδιαθέτουν ότι θα προκύψει συμφωνία που θα εμπεριέχει και όλα τα ελλείμματα από τον Δεκέμβριο και μετά. Αυτά τα παραπάνω 4-4,5 δισ. είναι προϊόν της καλύτερης διαπραγμάτευσης; Αντί η χώρα να πάει σε ανάπτυξη πάει σε ελλείμματα και σε ύφεση και πάλι».

Και συνέχισε, προσθέτοντας ότι «από τις διαρροές μαθαίνουμε για πρόσθετα μέτρα τέσσερα δισ. Συζητούν αύξηση ΦΠΑ στα τρόφιμα, συζητούν έκτακτη εισφορά, αύξηση της εισφοράς αλληεγγύης. Τι σχέση έχουν με τη φοροδιαφυγή;».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «όταν ρίχνεις μια κυβέρνηση πάει να πει ότι τη ρίχνεις μετά λόγου γνώσεως. Όταν χάνεις τα πλεονεκτήματα μιας πολιτικής πέντε ετών που μάτωσε τον ελληνικό λαό, δείχνεις άγνοια».