Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι λιγότερες από μία στις τέσσερις (ποσοστό 23%), σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Reuters μεταξύ χρηματιστών, ποσοστό πολύ χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από δύο εβδομάδες, οι χρηματιστές εκτιμούσαν ότι η Ελλάδα είχε πιθανότητες 40% να φύγει από την Ευρωζώνη, αλλά περισσότεροι από τους μισούς πίστευαν ότι η χώρα θα μπορούσε να παραμείνει ακόμη και αν αθετούσε τις πληρωμές της.

«Η στάση πληρωμών και το Grexit είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα» δήλωσε ένας χρηματιστής. Οι Έλληνες «μπορούν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους, πλήρως ή μερικώς, χωρίς να βγουν από την ευρωζώνη. Αν δεν μπορέσουν να πληρώσουν αύριο το ΔΝΤ, το ευρώ θα αυξηθεί κατά 10-15%, αλλά ό,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες, δεν θα βγουν από την ευρωζώνη», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για να παραμείνει η Ελλάδα στο σύστημα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα έχει τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ένας άλλος.

Τελικά, όμως, η Αθήνα πληρώνει κανονικά τα 750 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στο Ταμείο...