Σχεδον μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Σταύρο Κοντονή.

«Είχα τη χαρά σήμερα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα της αρμοδιότητάς μου. Και ήταν μια συνάντηση με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε Καθηγητής μου στη Νομική Σχολή. Και θα ήθελα να πω ότι στο πρόσωπό του τιμάμε όλους τους δασκάλους μας, οι οποίοι μας πρόσφεραν το ευ ζειν. Από τους δασκάλους μου στο δημοτικό σχολείο μέχρι αυτούς τους λαμπρούς ανθρώπους, τους Καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο. Και ειλικρινά σας λέω ότι είμαι όχι μόνο ευτυχής, αλλά και συγκινημένος για την σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

«Πέραν αυτών, τον ενημέρωσα για ό,τι συνέβη την τελευταία περίοδο, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα κατά της βίας και συζητήσαμε αναλυτικά για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που με έκανε κατά πολύ σοφότερο» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το Νομοσχέδιο έχει σταλεί μεταφρασμένο και στους διεθνείς ποδοσφαιρικούς φορείς, καθώς και για το εάν έχει ληφθεί κάποια απάντηση, ο κ. Κοντονής απάντησε :

«Όχι, δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση. Θα έχουμε και κάποια επικοινωνία αυτή την εβδομάδα. Για ό,τι συμβεί θα σας ενημερώσουμε. Όπως όμως έχουμε τονίσει κατ'επανάληψη, η κυβέρνηση έκανε όλες εκείνες τις αναγκαίες επανατοποθετήσεις σχετικά με τον νόμο, ακριβώς γιατί θέλαμε να δώσουμε την εικόνα και την δική μας διάθεση, να γίνει αυτή κατανοητή εννοώ, σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, ότι η κυβέρνηση ήθελε και επιθυμούσε από την αρχή, οι ελληνικές ομάδες και η Εθνική Ομάδα να συνεχίσουν να συμμετέχουν στα διεθνή πρωταθλήματα.

Γι'αυτό τον λόγο κάναμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο, που να αποδίδουν με πειστικότητα αυτό το οποίο σας λέω».