current views are: 2

11 Μαΐου 2015
Δημοσίευση15:09

Σταϊκούρας: Καθήλωση της οικονομίας

Για νέα καθήλωση της οικονομίας κάνει λόγο η ΝΔ, με βάση τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015.

Δημοσίευση 15:09’
αρθρο-newpost

Για νέα καθήλωση της οικονομίας κάνει λόγο η ΝΔ, με βάση τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015.

Για νέα καθήλωση της οικονομίας κάνει λόγο η ΝΔ, με βάση τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, για την περίοδο ΙανουαρίουΜαρτίου 2015.

Ο Συντονιστής Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι το περιβάλλον ασάφειας, αβεβαιότητας και οι καθυστερήσεις παράγουν πλέον μετρήσιμες αρνητικές συνέπειες για τη χώρα και υψηλό κόστος για την οικονομία και τόνισε ότι απαιτείται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία όσο το δυνατόν πιο επωφελή, για τη χώρα, συμφωνία.

«Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η ελληνική οικονομία, δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την εξομάλυνση των αντιφάσεων μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων και τη διευθέτηση των εσωτερικών αντιθέσεων στα κόμματα της συγκυβέρνησης», ανέφερε ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ.

Συνοπτικά για το πρώτο τρίμηνο του 2015, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δείχνουν μείωση κατά 50% του πρωτογενούς πλεονάσματος, πρωτογενές έλλειμμα στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, αύξηση κατά 720 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών και αύξηση των εγγυήσεων μέσω του μηχανισμού Έκτακτης Ενίσχυσης Ρευστότητας, με συνέπεια και την αύξηση του κόστους δανεισμού των τραπεζών.


σχετικα αρθρα