Συνάντηση Κοτζιά με τον Αχμέτ Νταβούτογλου (φωτό)

Συνάντηση Κοτζιά με τον Αχμέτ Νταβούτογλου (φωτό)

Συνάντηση με τον τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου​ έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία.

Στο λογαριασμό του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter ανέβηκε και φωτογραφία από τη συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Νωρίτερα ο κ. Κοτζιάς είχε συνάντηση και με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σε συνέντευξή του στην τουρκική δημόσια τηλεόραση TRT, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει πραγματική διάθεση να λυθούν τα προβλήματα και να στερεωθεί η φιλία που υπάρχει ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η προώθηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές σε ζητήματα που απασχολούν επί μακρόν, όπως η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, καθώς και τα θεμελιώδη στρατηγικά ζητήματα των δύο χωρών, θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς, με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιώ,  είπε ότι θα συζητηθούν τα θεμελιώδη στρατηγικά ζητήματα των δύο χωρών, όπως και τα οικονομικά, τονίζοντας ότι «πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης», γεγονός που θα ήταν «προς μεγάλο συμφέρον της Ελλάδας και της Τουρκίας και διασφάλιση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» .

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο