Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε σήμερα το δήμο Αχαρνών, όπου και πραγματοποίησε σειρά επαφών, με θέμα τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετείχε σε σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων.

«Το Μενίδι, όπως και το κέντρο της Αθήνας, είναι στοίχημα για εμάς. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολες περιόδους.

Στην περιοχή θα εφαρμοστεί νέο επιχειρησιακό σχέδιο, που θα στηρίζεται στην εμφανή αστυνόμευση αλλά όχι στην αστυνομοκρατία. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής απαιτείται σχεδιασμός τόσο βραχυπρόθεσμος, που αφορά στην αστυνόμευση, αλλά και μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος, που αφορά στην αλλαγή της εικόνας της πόλης».

Ο κ. Πανούσης εξήγησε ότι

«το σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας στο Μενίδι εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, που εφαρμόζει το Υπουργείο. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολές προς τους συναδέλφους του Υπουργούς, προκειμένου να υπάρχουν συνέργειες και κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. Στην ανασφάλεια θα απαντήσουμε με αστυνόμευση, στην ανάπτυξη θα απαντήσουμε με Πολιτισμό και Παιδεία. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για ένα άλλο Μενίδι».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε ότι το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα θα στηρίζεται στην ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων και στην εμφανή αστυνόμευση, χωρίς όμως να υπάρχει η λογική των επιχειρήσεων «σκούπας».

Επίσης, προανήγγειλε την καθιέρωση του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την επικείμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., που στόχος της είναι η δημιουργία ισχυρών Αστυνομικών Τμημάτων.