Τσίπρας: Εξετάζουμε τη συμμετοχή μας στην αναπυξιακή τράπεζα των BRICS

Τσίπρας: Εξετάζουμε τη συμμετοχή μας στην αναπυξιακή τράπεζα των BRICS

Την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εξετάσει διεξοδικά τη συμμετοχή της χώρας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον ρώσο υφυπουργό Οικονομικών.

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεργκέι Στορτσακ, εκπρόσωπο / αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική. Ο κ. Στορτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στορτσακ εκφράζοντας του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. 

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας τού εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS. στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο