Κοινό ανακοινωθέν, με το οποίο αναγνωρίζει την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, εξέδωσε το Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες. 

Στην κοινή δήλωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τονίζεται:

Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση των διαδικασιών έκανε την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων πιθανή και συνείσεφερε σε μία πιο ουσιώδη σσυζήτηση. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι αποστάσεις στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τις διαβουλεύσεις τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Eurogroup «επαναδιαβεβαίωσε το ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Όταν οι θεσμοί έρθουν σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για ολοκλήρωση της παρούσας αξιολόγησης, τότε το όργανο θα αποφασίσει επί της ενδεχόμενης εκταμίευσης των πόρων που εκκρεμούν από την παρούσα συμφωνία».


TAGS