Φεστιβάλ... αρνητισμού ενάντια στην Ελλάδα δίνει για μια ακόμα φορά η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία με τον πηχιαίο τίτλο «Το μεγάλο κόλπο» εξηγεί πως η χώρα βρήκε μια ημέρα πριν από την προθεσμία τα χρήματα για να εξοφλήσει την σημερινή δόση προς το ΔΝΤ.

 

Το δημοσίευμα που έχει ως κεντρικό τίτλο «έτσι απαλλάχθηκαν οι 'Ελληνες από τα χρέη τους» τονίζει ότι η χώρα είχε στην διάθεσή της 700 εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία μπόρεσε να εκταμιεύσει ελάχιστες ώρες πριν από την διορία που της είχε δοθεί από τους εταίρους. «Λίγες ώρες πριν, τα χρήματα δεν υπήρχαν στα Δημόσια ταμεία, όμως η χώρα κατάφερε να εξοφλήσει το χρέος της και να παρουσιαστεί στο Eurogroup, παρουσιάζοντας την σύνδρομή της στο ΔΝΤ ως εξόφληση του χρέους» υπογραμμίζει το δημοσίευμα. 

Αναφορικά με το Eurogroup, η εφημερίδα αναφέρεται στην συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε πριν την έναρξη του Eurogroup και κάνει λόγο για «επιφυλακτικότητα» των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει σε άλλα χρήματα από τις Βρυξέλλες. 

Την ίδια στιγμή υπογραμμίζει την θέληση της γερμανικής κυβέρνησης για ένα τρίτο πακέτο στήριξης, αν η Ελλάδα δεχθεί τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρεται στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να βρει χρήματα, επιβάλλοντας μεγάλη φορολογία στους πολύ πλούσιους 'Ελληνες. 

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται σε δήλωση έλληνα αξιωματούχου που τονίζει οτι «όλοι οι λογαριασμοί της Ελλάδας στο εξωτερικό έχουν παγώσει» και επισημαίνει ότι η χώρα θέλει να αλλάξει πιστωτικό σύστημα, καθως βλέπει με μεγάλη θέρμη την σχέση της με το ρώσικο τραπεζικό σύστημα.