Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις πως «το να καταρρεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα και μαζί και η χώρα δεν συμφέρει κανένα». 

Μιλώντας στον Real fm και τον Τάκη Χατζή είπε πως «μακάρι η κυβέρνηση να πετύχει αυτά που θέλει ή μέρος από αυτά ωστόσο η καθυστέρηση δεν ωφελεί». 

«Πρέπει η κυβέρνηση να αφήσει τις ιδεοληψίες της και τον εσωτερικό της διάλογο με το 3 και 4% του σκληρού αριστερού της πυρήνα και να καταλάβει πως το 36% που πήρε στις εκλογές αποτελείται από κεντρώους και δεξιους που θέλουν συμφωνία», υπογράμμισε. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα χρειαστεί να λάβει νέα βοήθεα τον Ιούνιο της τάξης των 30 δισ. ευρώ και θα χρειαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο.  

Για τη θεωρία των δύο άκρων που υιοθέτησε η Νέα Δημοκρατία είπε πως «δεν ήταν το μόνο λάθος της ηγετικής ομάδας του κόμματος». «Είναι από τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε στο εθνικό συνέδριο, σε ένα συνέδριο που δεν θα είναι πασαρέλα ματαιόδοξων δελφίνων αλλά θα συζητήσουμε το μέλλον της μεγάλης καραμανλικής φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας».