Αντίθετη στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος εμφανίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Μιλώντας στον Τάκη Χατζή στον Real Fm, δήλωσε ότι «δεν πιστεύω ότι ένα δημοψήφισμα θα έλυνε το πρόβλημα. Θα ήταν ένα δίκοπο μαχαίρι».

Και εξήγησε ότι αν ο λαός ψήφιζε μία κακή συμφωνία μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα μπορούσε να την εφαρμόσει, ενώ αν αποτύγχανε το δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα έπρεπε να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε οτι «η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έλαβε. Έναν έντιμο συμβιβασμό μέσα στην Ευρωζώνη, να μη φύγει από το νόμισμα».

«Θα πρέπει να πάρουν οι εταίροι μία πολιτική απόφαση να μας κρατήσουν στο ευρώ ή να αναλάβουν το πολιτικό και οικονομικό κόστος να αποσταθεροποιήσουν τη νομισματική ένωση. Στην περίπτωση που η Ελλάδα εξωθηθεί εκτός της Ευρωζώνης οι απώλειες για δανειστές και κράτη-μέλη θα είβαι τεράστιες».

Η κυρία Τζάκρη πρόσθεσε ότι «έντιμος συμβιβασμός σημαίνει ότι μερικές παράμετροι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε χρονικά λίγο παρακάτω, για ένα διάστημα έξι μηνών ή ενός έτους. Αν είναι να ξεχαστούν για πάντα δεν θα είναι έντιμος ο συμβιβασμός».

«Εγώ διαφώνησα με το ΠΑΣΟΚ γιατί -όπως και η ΝΔ - είχε πει άλλα πράγματα προεκλογικά και τη Δευτέρα εφάρμοζε μία διαφορετική πολιτική» σημείωσε.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι δεν θα είναι ο ίδιος ΕΝΦΙΑ, δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία και θα είναι πιο ήπιος με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες.