Επίθεση κατά του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον τρόπο που κινείται ο κεντρικός τραπεζίτης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Βίτσας τόνισε: 

Η φράση "υπονομεύει την εθνική προσπάθεια" είναι μεγάλη κουβέντα, για να την πω. Λέω όμως ότι υπάρχει πρόβλημα, ο καθένας κρίνεται με βάση την δουλειά που κάνει.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές κατά του του κ. Στουρνάρα λέγοντας πως «εκτός από το θέμα με το e-mail θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και για τον λογαριασμό του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του οποίου αποπλήρώθηκε η δόση στο Ταμείο χθες». 

Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας,  ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε εκ των υστέρων την κυβέρνηση για το θέμα και συμπλήρωσε: 

Βεβαίως ενημέρωσε την τελευταία εβδομάδα, αλλά αυτός ο λογαριασμός δεν εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα. Σας πάω λίγο πίσω και πρέπει να πω ότι την πρώτη ενημέρωση δεν την είχαμε από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, τον Απρίλιο, από την κ. Λαγκάρντ. 

Πρόσθεσε πως «το θέμα είναι ότι αυτός ο λογαριασμός έπρεπε να είναι γνωστός από τις 26 Ιανουαρίου 2015. Αλλά υπάρχει και πρόβλημα σε σχέση με όλη αυτή την διαδικασία (της αποστολής του email), η οποία έχει διαψευστεί, επανήλθε σε αυτή η "Εφημερίδα των Συντακτών", και γράφει σήμερα η "Αυγή" ότι υπάρχει κεντρικό ζήτημα"».