Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της έναντι του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει το Ποτάμι.

«Αυτή τη φορά ο «κακός είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος καταγγέλλεται για υπονόμευση της κυβέρνησης. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποσιωπούν βέβαια την επιτυχή μέχρι σήμερα προσπάθεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να κρατήσει ζωντανή τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», επισημαίνει σε α νακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδοράκη. 

Όπως τονίζει το Ποτάμι, «εάν ο στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, θα πρέπει να το πουν δημοσίως και όχι να επιδίδονται σε έναν πόλεμο παρασκηνίου, που φθείρει τον θεσμό και τελικά την ίδια την ελληνική οικονομία». Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να ελέγξει, «μέσω κάποιων κομματικών εγκάθετων, και την Τράπεζα της Ελλάδος, παραβιάζοντας, εκτός όλων των άλλων, και τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Η ανακοίνωση καταλήγει: 

Άλλωστε, όπως διαλαλούν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά έχουμε αλλαγή καθεστώτος και στα καθεστώτα χωρούν μόνο οι πιστοί στο κόμμα. Όπως ακριβώς συνέβαινε στην Ελλάδα που παρελθόντος, αλλά και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους.